Dieren

Tijdens de Streekdagen zijn er tal van activiteiten met bijzondere dieren. Er zijn op het hoofdterrein diverse shows en er is een speciaal terrein voor paarden.

Op het hoofdterrein:

  • Dock Diving o.l.v. Arie Konings
  • Kinderboerderij met knuffelweide: vrij toegankelijk voor publiek.
  • Geitenkeuring
  • Schapenkeuring
  • Bellatorem Alpaca’s
  • Tentoonstelling Klein vee en vogels

Paarden

Paardenactiviteiten zijn al jaren goed vertegenwoordigd op de Streekdagen. Van dressuur tot tuigpaarden en hackney rijders: het paardenterrein is de gehele dag volop in gebruik.

Bekijk het complete dagprogramma op het paardenterrein >

Dock Diving o.l.v. Arie Konings

Dock Diving is in Amerika al jarenlang  een spectaculaire hondentopsport waarin teams in iedere wedstrijd weer het ene na het ander record proberen te verbreken in 3 onderdelen waaruit deze sport bestaat n.l.:

Big Air
De score bij dit onderdeel is gebaseerd op afstand waarbij het de bedoeling dat de hond vanaf een aanloopsteiger met een maximum lengte van 12 meter in het water springt. De gemeten afstand van de sprong zal geregistreerd worden door middel van camera. Het team dat de grootste afstand behaald wint.

Extreme vertical
De score bij dit onderdeel is gebaseerd op hoogte. De hond zal lopen en springen van het einde van de aanloopsteiger en pakt een object uit een extender opgehangen boven het zwembad. Het team dat de hoogste hoogte bereikt wint.

Speed Retrieve
De score bij dit onderdeel is gebaseerd op tijd. De hond zal lopen en springen vanaf het einde van de aanloopsteiger in het water en zwemmen tegen het einde van het zwembad voor het ophalen van een object. Het team met de snelste tijd wint.

 

 

 

Kinderboerderij met knuffelweide: vrij toegankelijk voor publiek.

Wat zouden de streekdagen zijn zonder dat er iets voor de kinderen te doen en te beleven is!
Immers als de kinderen zich vermaken op de streekdagen, dan vermaken ook de papa’s en de mama’s of opa’s en oma’s zich, ofwel het gehele gezin heeft dan een leuke dag.

Voor al deze kinderactiviteiten is geen extra bijdrage verschuldigd. Ofwel de kinderen kunnen er gratis aan meedoen.

Dit jaar zal er een echte kinderboerderij zijn. In en om deze kinderboerderij zullen er zo’n 70-tal (bijzondere) dieren zijn. De dieren mogen worden geaaid en mogen zelfs onder begeleiding gevoerd worden. Dus heb je altijd al een lama van dicht bij willen zien of wil je gewoon een konijntje aaien, neem dan kijkje op deze kinderboerderij.

Geitenkeuring

Op de Streekdagen in Almkerk wordt jaarlijks de Zuid-Nederlandse geitenkeuring gehouden. De deelnemers komen uit Noord-Brabant, Limburg, de Betuwe, Zeeland en een deel van de Zuid-Hollandse eilanden. Eind september volgt nog een nationale keuring in Kootwijkerbroek.

Stamboek geitenfokkers zijn lid bij een regionale fokvereniging. Voor deze regio zie de website van geitenfokvereniging St. Anna: www.sintanna.org

Landelijk is er de Nederlandse Organisatie voor de Geitenfokkerij (NOG). Deze organisatie houdt de stamboekregistratie bij van de vijf erkende Nederlandse geitenrassen, te weten: de Nederlandse Witte geit, de Nederlandse Toggenburgergeit, de Nederlandse Bonte geit, de Nederlandse Nubische geit en de Nederlandse Boergeit.
Voor meer informatie over deze specifieke rassen verwijzen we u naar de website van de Nederlandse Organisatie voor de Geitenfokkerij: www.geiten.org

Schapenkeuring

Altijd al benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Ook een schapenkeuring maakt u live mee op de Streekdagen Almkerk.

Bellatorem Alpaca’s

Alpacahouderij Bellatorem stelt zich voor:
Even voorstellen. Wij zijn familie Krijgsman. Tijdens een reis door Peru kwamen wij voor het eerst in aanraking met alpacas en we werden meteen verliefd op deze prachtige dieren. Terug in Nederland kwamen we er al snel achter dat deze dieren ook prima hier te houden zijn. Dus besloten wij na een intensieve voorbereiding een aantal dieren aan te schaffen. In oktober 2014 arriveerde onze eerste alpacas. Een aantal dames (Hembra’s) en een (gecastreerde) heer (Macho). In mei en juni zijn er enkele jongen (cria’s) geboren. Fantastisch om mee te maken en het is een prachtig gezicht om het kleine spul door de wei te zien rondrennen. Elke dag genieten we van deze bijzondere dieren.

Wij houden van deze dieren vanwege hun lief karakter, fijne wol en natuurlijk hun aantrekkelijke snuitjes. Het doel met onze kudde is het fokken en verkopen van dieren. Daarnaast hebben we jaarlijks een mooie wolopbrengst. Deze wol verkopen we o.a. aan thuisspinners. Zij verwerken de wol tot draad waarna ze er allerlei producten van maken zoals truien, sokken, mutsen etc. Maar het allerleukste vinden wij om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de alpacas. Daarom staan we op zaterdag 5 september op de Streekdagen. Kom dus gezellig langs om deze prachtige dieren in het echt te zien. Of neem alvast een kijkje op www.facebook.com/bellatorem.

Tentoonstelling Klein vee en vogels

V.K.P.N.O.

Ook de Vereniging voor Konijnen Pluimvee Nieuwendijk en Omstreken is weer van de partij met haar dieren. In een speciale tent kunt u/ je prachtige konijnen en bijzondere kippensoorten bekijken.

018

Vogelvereniging De Rietzanger

Dit is de vogelvereniging uit Almkerk en ze proberen de club van vogelliefhebbers te promoten. De vereniging bestaat uit 60 leden, die diverse vogels kweken, zoals kanaries, parkieten en tropische vogels.
Vogels houden en kweken is een prachtige hobby, en dat willen zij als vereniging uitdragen.
Het is dan ook de moeite waard om een kijkje te nemen bij de volière in de tent bij de V.K.P.N.O. Hier kun je de kweek resultaten bekijken van de leden van ‘de Rietzanger’.

De meeste leden kweken zeer bewust om er mee naar tentoonstellingen te gaan. Resultaten van deze inspanningen kunt u regelmatig in de (regionale) media vernemen.
Met recht kunnen ze trots zijn op de resultaten die geboekt worden, zoals een wereldkampioen, en diverse Nederlandse kampioenen.
Door gericht te kweken kunnen ze er ook voor zorgen dat de vogels uit de tropische landen zichtbaar blijven in Nederland.
Voor inlichtingen over deze vereniging bent u welkom op de stand bij de volière, daar is altijd iemand van de vereniging te vinden.

 

Sponsoren
Contact

De Streekdagen worden georganiseerd door:

Stichting Landbouwfestiviteiten Land van Heusden en Altena.

E-mail: info@streekdagen.nl

Locatie evenement:
Ter hoogte Dorpsstraat 2
4268 GJ Meeuwen

Contact  

Social Media

Zaterdag 8 september zal er tijdens de streekdagen het Happy Dog Europees Kampioenschap “Big Air” worden georganiseerd door Arie Konings. Dock Diving is in Amerika al jarenlang een topsport voor honden waarbij teams in 3 verschillende onderdelen het een..

28 vind ik leuks, 5 reacties4 dagen geleden

-->

Copyright © Streekdagen | Disclaimer | Sitemap | Webdesign Nieuw Ontwerp