Dieren

Welkom op de ‘Dieren’ pagina!
Tijdens de Streekdagen worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud en kunt u kennis maken met een tal van diersoorten! Niet alleen is er de mogelijkheid om deze dieren te bekijken en van alles en nog wat over ze leren. Ook kunt u verschillende dieren aanraken en met ze op de foto.

Dit jaar op het hoofdterrein:

  • Kleindierenvereniging V.K.P.N.O.
  • Paardenshow Phaidra
  • NK hoarseboarding
  • Border collie kennel Dazzling Daybreak
  • Vogelvereniging Rietzanger
  • Kinderboerderij met knuffelweide: vrij toegankelijk voor publiek

 

Paarden

Naast bovengenoemde diersoorten, zullen ook de paarden dit jaar weer van de partij zijn!: het paardenterrein is de gehele dag volop in gebruik. Aanwezig zullen zijn de Friezencarrousel Phaidra en het NK horseboarding.

 

Kinderboerderij met knuffelweide: vrij toegankelijk voor publiek.

Wat zouden de streekdagen zijn zonder dat er iets voor de kinderen te doen en te beleven is!
Immers als de kinderen zich vermaken op de streekdagen, dan vermaken ook de papa’s en de mama’s of opa’s en oma’s zich, ofwel het gehele gezin heeft dan een leuke dag.

Voor al deze kinderactiviteiten is geen extra bijdrage verschuldigd. Ofwel de kinderen kunnen er gratis aan meedoen.

Dit jaar zal er een echte kinderboerderij zijn. In en om deze kinderboerderij zullen er zo’n 70-tal (bijzondere) dieren zijn. De dieren mogen worden geaaid en mogen zelfs onder begeleiding gevoerd worden. Dus heb je altijd al een lama van dicht bij willen zien of wil je gewoon een konijntje aaien, neem dan kijkje op deze kinderboerderij.

Tentoonstelling Klein vee en vogels

V.K.P.N.O.

Ook de Vereniging voor Konijnen Pluimvee Nieuwendijk en Omstreken is weer van de partij met haar dieren. In een speciale tent kunt u/ je prachtige konijnen en bijzondere kippensoorten bekijken.

018

 

Vogelvereniging De Rietzanger

Dit is de vogelvereniging uit Almkerk en ze proberen de club van vogelliefhebbers te promoten. De vereniging bestaat uit 60 leden, die diverse vogels kweken, zoals kanaries, parkieten en tropische vogels.
Vogels houden en kweken is een prachtige hobby, en dat willen zij als vereniging uitdragen.
Het is dan ook de moeite waard om een kijkje te nemen bij de volière in de tent bij de V.K.P.N.O. Hier kun je de kweek resultaten bekijken van de leden van ‘de Rietzanger’.

De meeste leden kweken zeer bewust om er mee naar tentoonstellingen te gaan. Resultaten van deze inspanningen kunt u regelmatig in de (regionale) media vernemen.
Met recht kunnen ze trots zijn op de resultaten die geboekt worden, zoals een wereldkampioen, en diverse Nederlandse kampioenen.
Door gericht te kweken kunnen ze er ook voor zorgen dat de vogels uit de tropische landen zichtbaar blijven in Nederland.
Voor inlichtingen over deze vereniging bent u welkom op de stand bij de volière, daar is altijd iemand van de vereniging te vinden.

Copyright © Streekdagen | Disclaimer | Sitemap | Webdesign Nieuw Ontwerp

rfwbs-slide