Dieren

Welkom op de ‘Dieren’ pagina!
Tijdens de Streekdagen worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud en kunt u kennis maken met een tal van diersoorten! Niet alleen is er de mogelijkheid om deze dieren te bekijken en van alles en nog wat over ze leren. Ook kunt u verschillende dieren aanraken en met ze op de foto.

Dit jaar op het hoofdterrein:

 • Geitenkeuring
 • Bellatorem Alpaca’s
 • Kleindierenvereniging V.K.P.N.O.
 • Vogelvereniging Rietzanger
 • Kinderboerderij met knuffelweide: vrij toegankelijk voor publiek
 •  

  Paarden

  Naast bovengenoemde diersoorten, zullen ook de paarden dit jaar weer van de partij zijn! Van dressuur tot tuigpaarden en hackney rijders: het paardenterrein is de gehele dag volop in gebruik.

  Bekijk het complete dagprogramma op het paardenterrein  >

   

  Kinderboerderij met knuffelweide: vrij toegankelijk voor publiek.

  Wat zouden de streekdagen zijn zonder dat er iets voor de kinderen te doen en te beleven is!
  Immers als de kinderen zich vermaken op de streekdagen, dan vermaken ook de papa’s en de mama’s of opa’s en oma’s zich, ofwel het gehele gezin heeft dan een leuke dag.

  Voor al deze kinderactiviteiten is geen extra bijdrage verschuldigd. Ofwel de kinderen kunnen er gratis aan meedoen.

  Dit jaar zal er een echte kinderboerderij zijn. In en om deze kinderboerderij zullen er zo’n 70-tal (bijzondere) dieren zijn. De dieren mogen worden geaaid en mogen zelfs onder begeleiding gevoerd worden. Dus heb je altijd al een lama van dicht bij willen zien of wil je gewoon een konijntje aaien, neem dan kijkje op deze kinderboerderij.

  Geitenkeuring

  Op de Streekdagen in Almkerk wordt jaarlijks de Zuid-Nederlandse geitenkeuring gehouden. De deelnemers komen uit Noord-Brabant, Limburg, de Betuwe, Zeeland en een deel van de Zuid-Hollandse eilanden. Eind september volgt nog een nationale keuring in Kootwijkerbroek.

  Stamboek geitenfokkers zijn lid bij een regionale fokvereniging. Voor deze regio zie de website van geitenfokvereniging St. Anna: www.sintanna.org

  Landelijk is er de Nederlandse Organisatie voor de Geitenfokkerij (NOG). Deze organisatie houdt de stamboekregistratie bij van de vijf erkende Nederlandse geitenrassen, te weten: de Nederlandse Witte geit, de Nederlandse Toggenburgergeit, de Nederlandse Bonte geit, de Nederlandse Nubische geit en de Nederlandse Boergeit.
  Voor meer informatie over deze specifieke rassen verwijzen we u naar de website van de Nederlandse Organisatie voor de Geitenfokkerij: www.geiten.org

   

  Bellatorem Alpaca’s

  Alpacahouderij Bellatorem stelt zich voor:
  Even voorstellen. Wij zijn familie Krijgsman. Tijdens een reis door Peru kwamen wij voor het eerst in aanraking met alpacas en we werden meteen verliefd op deze prachtige dieren. Terug in Nederland kwamen we er al snel achter dat deze dieren ook prima hier te houden zijn. Dus besloten wij na een intensieve voorbereiding een aantal dieren aan te schaffen. In oktober 2014 arriveerde onze eerste alpacas. Een aantal dames (Hembra’s) en een (gecastreerde) heer (Macho). In mei en juni zijn er enkele jongen (cria’s) geboren. Fantastisch om mee te maken en het is een prachtig gezicht om het kleine spul door de wei te zien rondrennen. Elke dag genieten we van deze bijzondere dieren.

  Wij houden van deze dieren vanwege hun lief karakter, fijne wol en natuurlijk hun aantrekkelijke snuitjes. Het doel met onze kudde is het fokken en verkopen van dieren. Daarnaast hebben we jaarlijks een mooie wolopbrengst. Deze wol verkopen we o.a. aan thuisspinners. Zij verwerken de wol tot draad waarna ze er allerlei producten van maken zoals truien, sokken, mutsen etc. Maar het allerleukste vinden wij om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de alpacas. Daarom staan we op zaterdag 5 september op de Streekdagen. Kom dus gezellig langs om deze prachtige dieren in het echt te zien. Of neem alvast een kijkje op www.facebook.com/bellatorem.

  Tentoonstelling Klein vee en vogels

  V.K.P.N.O.

  Ook de Vereniging voor Konijnen Pluimvee Nieuwendijk en Omstreken is weer van de partij met haar dieren. In een speciale tent kunt u/ je prachtige konijnen en bijzondere kippensoorten bekijken.

  018

   

  Vogelvereniging De Rietzanger

  Dit is de vogelvereniging uit Almkerk en ze proberen de club van vogelliefhebbers te promoten. De vereniging bestaat uit 60 leden, die diverse vogels kweken, zoals kanaries, parkieten en tropische vogels.
  Vogels houden en kweken is een prachtige hobby, en dat willen zij als vereniging uitdragen.
  Het is dan ook de moeite waard om een kijkje te nemen bij de volière in de tent bij de V.K.P.N.O. Hier kun je de kweek resultaten bekijken van de leden van ‘de Rietzanger’.

  De meeste leden kweken zeer bewust om er mee naar tentoonstellingen te gaan. Resultaten van deze inspanningen kunt u regelmatig in de (regionale) media vernemen.
  Met recht kunnen ze trots zijn op de resultaten die geboekt worden, zoals een wereldkampioen, en diverse Nederlandse kampioenen.
  Door gericht te kweken kunnen ze er ook voor zorgen dat de vogels uit de tropische landen zichtbaar blijven in Nederland.
  Voor inlichtingen over deze vereniging bent u welkom op de stand bij de volière, daar is altijd iemand van de vereniging te vinden.

  Sponsoren
  Contact

  De Streekdagen worden georganiseerd door:

  Stichting Landbouwfestiviteiten Land van Heusden en Altena.

  E-mail: info@streekdagen.nl

  Locatie evenement:
  Ter hoogte Dorpsstraat 2
  4268 GJ Meeuwen

  Contact  

  Social Media

  Er zijn geen recente Facebook berichten om te tonen.

  -->

  Copyright © Streekdagen | Disclaimer | Sitemap | Webdesign Nieuw Ontwerp