Dieren

Welkom op de ‘Dieren’ pagina!
Tijdens de Streekdagen worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud en kunt u kennis maken met een tal van diersoorten! Niet alleen is er de mogelijkheid om deze dieren te bekijken en van alles en nog wat over ze leren. Ook kunt u verschillende dieren aanraken en met ze op de foto.

Dit jaar op het hoofdterrein:

 • Europees Kampioenschap ‘Big Air’ o.l.v. Arie Konings
 • Geitenkeuring
 • Bellatorem Alpaca’s
 • Verschillende tentoonstellingen:
  • Kleindierenvereniging V.K.P.N.O.
  • Vogelvereniging Rietzanger
  • Runderen o.l.v. Johan v/d Ven
  • Schapen o.l.v. Hans van Bokhoven
 • Kinderboerderij met knuffelweide: vrij toegankelijk voor publiek

 

Paarden

Naast bovengenoemde diersoorten, zullen ook de paarden dit jaar weer van de partij zijn! Van dressuur tot tuigpaarden en hackney rijders: het paardenterrein is de gehele dag volop in gebruik.

Bekijk het complete dagprogramma op het paardenterrein  >

 

foto van Horseboarding NL.

 

Nieuw op de Streekdagen 2018!!
Horseboarding

Wat is horseboarding?! Horseboarding is een sport die in Nederland nog in zijn kinderschoenen staat, maar door de geweldig inzet van mensen die betrokken zijn met de sport is horseboarding de laatste maanden al meerdere keren op tv geweest en heeft het in kranten gestaan. De bekendheid en intresse onder de mensen neemt in een hele korte tijd enorm toe!

Met Horseboarding is het de bedoeling dat de combinatie van paard, ruiter en boarder zo snel mogelijk in galop een parcours met poorten en bochten aflegt.

In september 2017 is de eerste echte horseboarding competie gehouden in Nederland. Dit was een EK en werd georganiseerd door de ervaren Engelsen van Horseboarding International/ Horseboarding UK.

Het is niet raar als u nog nooit van horseboarding gehoord heeft, want Horseboarding is in Nederland een nieuwe tak van sport. In Engeland is het echter al enkele jaren een echte wedstrijdsport.  Na deze geweldige ervaring is er vanuit Horseboarding International de vraag gesteld aan Nienke Heij en Cornell Romkes of zij in samenwerking Horseboarding Holland wilden opstarten. Sinds afgelopen Mei is Horseboarding Holland gestart met het organiseren van horseboarding competities, trainingen, clinics en shows.

Bij de clinics en trainingen die er georganiseerd worden kunnen mensen niet alleen zien wat de sport is, maar krijgen zijn ook zelf de gelegenheid om onder begeleiding een poging te wagen op het mountainboard achter een van onze ervaren paarden. Daarnaast laten we ook graag tijdens deze clinics het stappenplan zien waar wij gebruik van maken om paarden te beleren voor deze sport. De eerste reactie van vele ruiters is dat hun paarden er vast niet geschikt voor zijn omdat zij het eng zullen vinden. Niets is minder waar! De ervaring leert dat door het gestructureerde stappenplan 95% van de paarden het heel snel oppakt en ook daadwerkelijk leuk vindt! Het is een simpel concept voor ze en mogen lekker even de benen strekken. Oortjes erop en gaan!

www.horseboarding.nl

Europees Kampioenschap ‘Big Air’ o.l.v. Arie Konings

Dock Diving is in Amerika al jarenlang een spectaculaire hondentopsport waarin teams in iedere wedstrijd weer het ene na het ander record proberen te verbreken in 3 onderdelen waaruit deze sport bestaat n.l.:

Big Air
De score bij dit onderdeel is gebaseerd op afstand waarbij het de bedoeling dat de hond vanaf een aanloopsteiger met een maximum lengte van 12 meter in het water springt. De gemeten afstand van de sprong zal geregistreerd worden door middel van camera. Het team dat de grootste afstand behaald wint.

Extreme vertical
De score bij dit onderdeel is gebaseerd op hoogte. De hond zal lopen en springen van het einde van de aanloopsteiger en pakt een object uit een extender opgehangen boven het zwembad. Het team dat de hoogste hoogte bereikt wint.

Speed Retrieve
De score bij dit onderdeel is gebaseerd op tijd. De hond zal lopen en springen vanaf het einde van de aanloopsteiger in het water en zwemmen tegen het einde van het zwembad voor het ophalen van een object. Het team met de snelste tijd wint.

Dit jaar zal op de Streekdagen het Europees Kampioenschap ‘Big Air’ plaatsvinden waarbij enkel de discipline Big Air aan bod komt. Verschillende nationaliteiten zullen zaterdag 8 september strijden om de titel van Europees Kampioen.

 

 

Kinderboerderij met knuffelweide: vrij toegankelijk voor publiek.

Wat zouden de streekdagen zijn zonder dat er iets voor de kinderen te doen en te beleven is!
Immers als de kinderen zich vermaken op de streekdagen, dan vermaken ook de papa’s en de mama’s of opa’s en oma’s zich, ofwel het gehele gezin heeft dan een leuke dag.

Voor al deze kinderactiviteiten is geen extra bijdrage verschuldigd. Ofwel de kinderen kunnen er gratis aan meedoen.

Dit jaar zal er een echte kinderboerderij zijn. In en om deze kinderboerderij zullen er zo’n 70-tal (bijzondere) dieren zijn. De dieren mogen worden geaaid en mogen zelfs onder begeleiding gevoerd worden. Dus heb je altijd al een lama van dicht bij willen zien of wil je gewoon een konijntje aaien, neem dan kijkje op deze kinderboerderij.

Geitenkeuring

Op de Streekdagen in Almkerk wordt jaarlijks de Zuid-Nederlandse geitenkeuring gehouden. De deelnemers komen uit Noord-Brabant, Limburg, de Betuwe, Zeeland en een deel van de Zuid-Hollandse eilanden. Eind september volgt nog een nationale keuring in Kootwijkerbroek.

Stamboek geitenfokkers zijn lid bij een regionale fokvereniging. Voor deze regio zie de website van geitenfokvereniging St. Anna: www.sintanna.org

Landelijk is er de Nederlandse Organisatie voor de Geitenfokkerij (NOG). Deze organisatie houdt de stamboekregistratie bij van de vijf erkende Nederlandse geitenrassen, te weten: de Nederlandse Witte geit, de Nederlandse Toggenburgergeit, de Nederlandse Bonte geit, de Nederlandse Nubische geit en de Nederlandse Boergeit.
Voor meer informatie over deze specifieke rassen verwijzen we u naar de website van de Nederlandse Organisatie voor de Geitenfokkerij: www.geiten.org

 

Bellatorem Alpaca’s

Alpacahouderij Bellatorem stelt zich voor:
Even voorstellen. Wij zijn familie Krijgsman. Tijdens een reis door Peru kwamen wij voor het eerst in aanraking met alpacas en we werden meteen verliefd op deze prachtige dieren. Terug in Nederland kwamen we er al snel achter dat deze dieren ook prima hier te houden zijn. Dus besloten wij na een intensieve voorbereiding een aantal dieren aan te schaffen. In oktober 2014 arriveerde onze eerste alpacas. Een aantal dames (Hembra’s) en een (gecastreerde) heer (Macho). In mei en juni zijn er enkele jongen (cria’s) geboren. Fantastisch om mee te maken en het is een prachtig gezicht om het kleine spul door de wei te zien rondrennen. Elke dag genieten we van deze bijzondere dieren.

Wij houden van deze dieren vanwege hun lief karakter, fijne wol en natuurlijk hun aantrekkelijke snuitjes. Het doel met onze kudde is het fokken en verkopen van dieren. Daarnaast hebben we jaarlijks een mooie wolopbrengst. Deze wol verkopen we o.a. aan thuisspinners. Zij verwerken de wol tot draad waarna ze er allerlei producten van maken zoals truien, sokken, mutsen etc. Maar het allerleukste vinden wij om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de alpacas. Daarom staan we op zaterdag 5 september op de Streekdagen. Kom dus gezellig langs om deze prachtige dieren in het echt te zien. Of neem alvast een kijkje op www.facebook.com/bellatorem.

Tentoonstelling Klein vee en vogels

V.K.P.N.O.

Ook de Vereniging voor Konijnen Pluimvee Nieuwendijk en Omstreken is weer van de partij met haar dieren. In een speciale tent kunt u/ je prachtige konijnen en bijzondere kippensoorten bekijken.

018

 

Vogelvereniging De Rietzanger

Dit is de vogelvereniging uit Almkerk en ze proberen de club van vogelliefhebbers te promoten. De vereniging bestaat uit 60 leden, die diverse vogels kweken, zoals kanaries, parkieten en tropische vogels.
Vogels houden en kweken is een prachtige hobby, en dat willen zij als vereniging uitdragen.
Het is dan ook de moeite waard om een kijkje te nemen bij de volière in de tent bij de V.K.P.N.O. Hier kun je de kweek resultaten bekijken van de leden van ‘de Rietzanger’.

De meeste leden kweken zeer bewust om er mee naar tentoonstellingen te gaan. Resultaten van deze inspanningen kunt u regelmatig in de (regionale) media vernemen.
Met recht kunnen ze trots zijn op de resultaten die geboekt worden, zoals een wereldkampioen, en diverse Nederlandse kampioenen.
Door gericht te kweken kunnen ze er ook voor zorgen dat de vogels uit de tropische landen zichtbaar blijven in Nederland.
Voor inlichtingen over deze vereniging bent u welkom op de stand bij de volière, daar is altijd iemand van de vereniging te vinden.

Tentoonstelling Runderen en Schapen

Ook dit jaar zullen er koeien en schapen te bewonderen zijn op de Streekdagen. Om 11.00 en 14.00 uur wordt er een presentatie gegeven over de schapen.

Bij de runderen zullen kalfjes aanwezig zijn.

 

Afbeeldingsresultaat voor verbeterd roodbont

Copyright © Streekdagen | Disclaimer | Sitemap | Webdesign Nieuw Ontwerp